Heb je ooit vreselijk water nodig gehad? Zo ja, dan zou je het gevoel begrijpen dat je lange tijd uitgedroogd bent. Het gevoel van uitdroging is gebruikelijk voor alle soorten en dieren op aarde en is geen fenomeen dat alleen voor de mens bedoeld is. Ongedierte en insecten gaan ook door de behoefte heen en vinden uiteindelijk middelen om het te overleven. Dus laten we ongedierte differentiëren en ontdekken welke van hen meer vocht heeft in vergelijking met de rest.

1. Silverfish-bugs

Deze bugs zijn niet gevaarlijk, hoewel we mensen zien rennen zodra ze er een hebben ontdekt. Het zijn kleine en vleugelloze insecten met maar liefst zes poten voor het woon-werkverkeer. Silverfish-bugs geven de voorkeur aan warme en natte gebieden waar ze de neiging hebben om zo verborgen mogelijk te blijven. Een andere trieste waarheid over deze beestjes is dat, als ze zichzelf niet vochtig houden, ze de neiging hebben uit te drogen en te sterven. Daarom voelen ze zich meer aangetrokken tot vochtige ruimtes, of het nu uw huis, werkplek of dergelijke is. Kelders, badkamers zijn enkele van de bekende plaatsen waar mensen dergelijke insecten tegenkomen.

2. Kakkerlakken

cockroach

Kakkerlakken zijn gemakkelijk een van de meest voorkomende insecten in de hele plaaggemeenschap. Met zes poten en lange antennes worden ook kakkerlakken of kakkerlakken onmiddellijk aangetrokken naar warme en vochtige plaatsen als onderdeel van hun overlevingsinstinct. Hun activiteit hangt af van de hoeveelheid constante hydratatie en warmte die hun lichaam ontvangt, en daarom hebben kakkerlakken de neiging om een ​​regelmatige bezoeker te zijn van huizen en andere dergelijke plaatsen van comfort. Uiteindelijk, hoe schoner je huis, hoe groter de kans om een ​​ontmoeting met een kakkerlak te vermijden, omdat ze zich meer aangetrokken voelen tot vuile plaatsen en huizen.

3. Duizendpoten

centipede

Duizendpoten zijn niet je gebruikelijke soort plaag. Ze zijn giftig en grotere soorten duizendpoten kunnen extreme pijn veroorzaken. Centipedes lijken op Silverfish Bugs omdat ze snel en onvoorspelbaar bewegen. In tegenstelling tot andere centipedums van ongedierte, faalt meer, effectieve en constante hydratatie waaraan hun lichaam zijn leven zou kunnen verliezen.

4. Oorwormen

ohrenzwicker

Een van de meest gemelde factoren bij dit ongedierte zijn de enorme tangen die ze op hun rug hebben. Met een lengte van 6 tot 25 mm zijn deze plagen beroemd om het binnengaan van de oren van de slapende mensen en het leggen van eieren in het proces. Net als andere beestjes worden oorwurmen ook aangetrokken in de richting van warme, donkere en vochtige plaatsen waardoor ze zich overdag kunnen verbergen als ze voornamelijk ‘s nachts naar buiten komen. Afvoerputten, meubels of vloerkleden zijn bekende plaatsen waar iedereen deze insecten tegenkomt. Hoewel dit ongedierte vochtige gebieden de voorkeur geeft voor hun overleving, is het algemeen bekend dat ze verschillende soorten ziekten veroorzaken. Vandaar dat ongediertebestrijding een verplicht actiegebied is voor elk huishouden, elke organisatie of elk bedrijf.